Skriv bedre engelsk

Skriver du på engelsk i din hverdag, eller retter du andres engelske tekster?

På vores kursus i at skrive bedre engelsk lærer du at fange og rette typiske 'danskerfejl' i engelsksprogede tekster, og du får en grundig indføring i reglerne for engelsk komma og tegnsætning generelt.

Du får også indblik i, hvordan moderne hjælpemidler som ChatGPT og andre AI-baserede værktøjer kan hjælpe dig, når du skriver på engelsk.

En person sidder ved et bord og tager notater
Tilmelding
Kursussted og underviser

5.995 kr. ekskl. moms

2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering
Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

Skriv bedre engelsk

På dette kursus lærer du at forbedre dine engelsksprogede tekster.

Du får en grundig indføring i de engelske tegnsætningsregler, og du lærer at fange og rette typiske fejl begået af danskere. På kurset lægger vi særlig vægt på forskelle mellem dansk og engelsk praksis, og der er rig mulighed for at få afklaret alle spørgsmål om engelske normer for stavning og tegnsætning.

Vi kigger også på, hvilken hjælp du kan hente fra moderne hjælpemidler som ChatGPT, onlineordbøger og Words grammatikkontrol, som efterhånden er ganske omfattende.

Efter kurset vil du føle dig mere sikker i at skrive og redigere engelske tekster, så de både fungerer godt for modtageren og er korrekte rent sprogligt.

Vores kursus i at skrive bedre engelsk er for alle, der enten selv skriver på engelsk eller retter andres engelske tekster. Du er måske ansat i en virksomhed med mange udenlandske kunder, eller måske har din virksomhed engelsk som koncernsprog.

  • Du får 25 % rabat, hvis du er medlem af vores Sprognetværk.
  • Du får 15 % rabat, hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog, Dansk Magisterforening, HK eller Dansk Journalistforbund.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Gør opmærksom på dit medlemskab, når du tilmelder dig kurset i at skrive bedre engelsk. Det gør du ved i feltet Bemærkninger at skrive, om du er medlem af vores Sprognetværk eller en af de nævnte faglige organisationer.

Det er en fordel, hvis du har rettigheder til at installere programmer på din computer, fordi vi skal prøve kræfter med browserudvidelser og anden software.

Opret gerne en bruger på ChatGPT.com før kurset.

Medbring selv en bærbar computer.

Forud for kurset får du tilsendt kursusmateriale via e-mail; du vælger selv, om du ønsker at have materialet på din computer, eller om du foretrækker at printe det.

Der er fuld forplejning; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder kl. 9.00 og slutter kl. 16.00. 

Kursusprogram

08.30 Morgenkaffe med brød

09.00 Engelsk tegnsætning og typiske danskerfejl

Om formiddagen gennemgår vi reglerne for komma og anden tegnsætning på engelsk, herunder bl.a. reglerne for brug af apostroffer, anførselstegn og tankestreger (for ja, der er flere forskellige slags).

Vi kigger på forskelle i tegnsætningsregler på dansk og engelsk, og vi dykker ned i anerkendte opslagsværker som The Chicago Manual of Style og New Hart's Rules: The Oxford Style Guide.

Vi kigger herefter på typiske ’danskerfejl’ og stiller skarpt på de væsentligste forskelle mellem britisk og amerikansk engelsk, som man som korrekturlæser af engelske tekster bør være bekendt med, når man arbejder med tekster til kunder og interessenter på det globale marked.

Undervejs laver vi en række øvelser, så du får trænet dine nye færdigheder i praksis.

12.00 Frokost

12.45 Moderne hjælpemidler med og uden AI

Vi kigger på de forskellige hjælpemidler, vi i dag har til rådighed, når vi skal forbedre vores engelsk tekster.

Vi undersøger, hvad ChatGPT kan hjælpe med, når det kommer til korrektur og revidering af engelske tekster skrevet af danskere, men også hvad teknologien har af begrænsninger.

Dernæst kigger vi på andre AI-baserede hjælpemidler, som kan hjælpe dig med at rette tekster, mens du skriver dem, og vi gennemgår de avancerede indstillinger i Word, hvor der også er sproghjælp at hente.

Undervejs laver vi flere øvelser, så du får mulighed for at træne dine nye færdigheder i praksis.

16.00 Kurset slutter