Onlinekursus i korrekturlæsning

Bliv bedre til at opdage fejl i dine egne og i andres tekster med vores onlinekursus i korrekturlæsning.

På bare tre timer kommer vi vidt omkring i de fejltyper, du kan støde på ude i den sproglige virkelighed. Efter kurset vil du være bedre til at rette fejl, og du vil også kunne argumentere for dine rettelser.

En person sidder ved et bord og sammenligner to tekster
Tilmelding
Kursussted og underviser
(10.00-13.00)

1.650 kr. inkl. moms

3 dage inden onlinekurset

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering
Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

Onlinekursus i korrekturlæsning

På dette kursus i korrekturlæsning arbejder vi med autentiske tekster. Du får gennemgået de relevante regler for alle rettelser, så du efter kurset er blevet bedre til at finde fejl og til at orientere dig i reglerne på Dansk Sprognævns hjemmeside og på sproget.dk.

Før onlinekurset i korrekturlæsning får du tilsendt 10 tekster, som du skal læse korrektur på inden kurset. På selve kurset gennemgår vi teksterne.

Vores onlinekursus i korrekturlæsning er for dig, der gerne vil blive bedre til at fange fejl i tekster. Du er måske korrekturlæser, tekstforfatter, content manager eller lignende, eller måske har du brug for en genopfriskning af de typiske fejltyper.

Hvis du overvejer at tilmelde dig en af vores danske korrekturlæseruddannelser, er onlinekurset i korrekturlæsning en relevant forberedelse.

Forud for kurset får du tilsendt kursusmateriale, som du skal orientere dig i. Du får desuden tilsendt 10 autentiske tekster, som du skal læse korrektur på.

Vi bruger Microsoft Teams til vores onlinekursus i korrekturlæsning. Du skal ikke downloade noget, medmindre du fx bruger iPad. Så skal du først downloade appen Microsoft Teams.

Hvis ikke du har mulighed for at deltage i kurset, behøver du ikke at gå glip af det. Vi optager det nemlig, og alle tilmeldte får tilsendt et link til optagelsen.

Kursusprogram

10.00: Korrekturlæsning – overblik og første tekst

Vi begynder vores onlinekursus i korrekturlæsning med at skabe overblik over retskrivningsreglerne på Dansk Sprognævns hjemmeside og på sproget.dk.

Disse to steder indeholder alt det, du har brug for at vide mht. dansk retskrivning. Udfordringen for de fleste er at finde rundt i reglerne.

Første time slutter med, at du får gennemgået den første tekst. For hver fejl, vi finder, får du vist, hvor du finder en regel for korrekturrettelsen.

10.50: Pause

11.00: Korrekturlæsning – argumentér for rettelser

Vi arbejder videre med gennemgang af de tekster, du har læst korrektur på som forberedelse til kurset. Du lærer fx at forklare sprogfejl mht.

  • forkortelser 
  • brugen af store og små bogstaver
  • sammensatte ord
  • brugen af bindestreger
  • apostroffer
  • accenter
  • kommaer.

11.50: Pause

12.00: Korrekturlæsning – afsluttende tekster

Vi arbejder videre med korrekturlæsning.

Vi slutter med gode råd til, hvordan man læser korrektur. Vi samler op på de fejl, som du måtte have overset, da du forberedte dig til kurset. Formålet med denne manøvre er, at du bliver bevidst om dine egne fejl, så du ved, hvad du især skal være opmærksom på fremover.

13.00: Kurset slutter