Onlinekursus i korrekturlæsning (3 timer)

En person sidder ved et bord og sammenligner to tekster
Tilmelding
Kursussted og underviser
(10.00-13.00)

1.650 kr. inkl. moms

3 dage inden onlinekurset

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering

Læs mere i Persondatapolitik

Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

På dette kursus i korrekturlæsning arbejder vi med autentiske tekster. Du får gennemgået de relevante regler for alle rettelser, så du efter kurset er blevet bedre til at finde fejl og til at orientere dig i reglerne på Dansk Sprognævns hjemmeside og på sproget.dk.

Denne viden om sprogreglerne er altid relevant for dig, også hvis en kollega eller kunde sætter spørgsmålstegn ved dine rettelser.  

Kurset er for dig, der gerne vil blive en mere sikker korrekturlæser. Hvis du overvejer at tilmelde dig en af vores danske korrekturlæseruddannelser, er dette kursus en relevant forberedelse.

Vi bruger Microsoft Teams til dette kursus. Du skal ikke downloade noget, medmindre du fx bruger iPad. Så skal du først downloade appen Microsoft Teams.

Hvis ikke du har mulighed for at deltage i kurset, behøver du ikke at gå glip af det. Vi optager det nemlig. Så alle tilmeldte får tilsendt et link til optagelsen.

Du får tilsendt 10 tekster, som du skal læse korrektur på inden kurset. På selve kurset kan vi derfor koncentrere os om at gennemgå teksterne. 

Mange spørger os hvilke kommaregler vi underviser i. Svaret er: kryds og bolle-kommaet. Det valg har vi truffet fordi næsten alle vores kursister sætter det traditionelle kryds og bolle-komma.

Kursusprogram

09.00: Korrekturlæsning – overblik og første tekst

Vi indleder med, at du får et overblik over retskrivningsreglerne på Dansk Sprognævns hjemmeside og på sproget.dk.

Disse to steder indeholder alt det, du har brug for at vide mht. dansk retskrivning. Udfordringen for de fleste er at finde rundt i reglerne.

Første time slutter med, at du får gennemgået den første tekst. For hver fejl, vi finder, får du vist, hvor du finder en regel for korrekturrettelsen.

09.50: Pause

10.00: Korrekturlæsning – argumentér for rettelser

Vi arbejder videre med gennemgang af de tekster, du har læst korrektur på som forberedelse til kurset. Du lærer fx at forklare sprogfejl mht.

  • forkortelser 
  • brugen af store og små bogstaver
  • sammenskrivninger
  • brugen af bindestreger
  • apostroffer
  • accenter
  • kommaer. 

10.50: Pause

11.00: Korrekturlæsning – afsluttende tekster

Vi arbejder videre med korrekturlæsning.

Vi slutter med gode råd til, hvordan man læser korrektur. Vi samler op på de fejl op, som du måtte have overset, da du forberedte dig til kurset. Formålet med denne manøvre er, at du bliver bevidst om dine egne fejl, så du ved, hvad du især skal være opmærksom på fremover.

12.00: Kurset slutter