Kursus i at skrive overbevisende og effektivt

Vil du gerne kunne skrive gode tekster? Arbejder du fx med rapporter, e-mails, vejledninger eller brochurer? Så vil du helt sikkert have stor glæde af at få nye værktøjer til at sikre, at dine tekster bliver velskrevne og selvfølgelig kommer til at virke professionelle og læsevenlige.

Mange af os skriver, som vi altid har gjort, og det forhindrer os i at tænke vores tekster på en ny og mere tidssvarende måde. Kravene til skriftlig kommunikation har nemlig ændret sig gennem de seneste år, og det kan derfor være nødvendigt at få nye ideer til skrivearbejdet.

Tastatur, skriveblok og pen
Tilmelding
Kursussted og underviser
(09.00-12.00)

5.995 kr. ekskl. moms

1 uge inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering
Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

Skriv overbevisende og effektivt

Først og fremmest skal du skrive på kurset. Du kommer til at arbejde med at bryde dine vaner og få gjort din skriveproces mere effektiv. Du bliver introduceret til værktøjer, hvor både din faglige viden og modtagerens behov bliver sat i centrum. Din fornemmelse for godt sprog bliver trænet, og du lærer at se forskel på, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.

Ved kursets slutning har du fået viden om

 • hvad der kendetegner en god tekst
 • hvordan du skal skrive, så dine tekster bliver læst
 • hvordan du målretter teksten til dine modtagere
 • hvordan du skriver i et klart og letlæseligt sprog
 • hvordan du kan komme i gang med at skrive, selv om du er gået i stå.

Vores kursus i at skrive overbevisende og effektivt er for alle, der trænger til inspiration til at skrive bedre og mere målrettede tekster.

Arbejder du i et firma, hvor flere medarbejdere kunne være interesseret i et tekstredigeringskursus, holder vi gerne et internt kursus for jer. Skriv til jane@sprogeminar.dk.

 • Du får 25 % rabat, hvis du er medlem af vores Sprognetværk.
 • Du får 15 % rabat, hvis du er medlem af Dansk Journalistforbund, HK, Dansk Magisterforening eller Kommunikation og Sprog.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Gør opmærksom på dit medlemskab, når du tilmelder dig kurset i at skrive overbevisende og effektivt. Det gør du ved i feltet Bemærkninger at skrive, om du er medlem af vores Sprognetværk eller en af de nævnte faglige organisationer.

På vores onlinekursus i at skrive overbevisende og effektivt får du en PowerPoint-præsentation og diverse øvelser.

Kursusprogram

Dag 1: Den gode tekst, teori og praksis

Forud for første undervisningsgang får du tilsendt undervisningsmateriale, som du skal orientere dig i. Du får også en hjemmeopgave, som du skal løse og have klar til onlinekurset.

I undervisningen ser vi på, hvad der kendetegner en god tekst, og vi arbejder med at gøre tekster læsevenlige, fx ved at kigge på

 • tekstens struktur
 • valg af overskrifter
 • punktopstillinger
 • omskrivning af svære ord og vendinger
 • variation af formuleringer.

Ved kursets afslutning får du nye hjemmeopgaver, hvor du skal redigere tekster. Dine løsningsforslag tager du med til næste undervisningsgang.

Dag 2: Den gode tekst skriver ikke sig selv

Du får præsenteret flere gode skriveråd, og vi arbejder videre med tekstredigering. Vi kigger i fællesskab på dine og de andre kursisters løsningsforslag til hjemmeopgaverne, og vi stiller skarpt på modtagervenlig kommunikation.

Du får mulighed for at afprøve dine nye værktøjer i en række skriveøvelser.