Kursus i engelsk tegnsætning

Mange danskere synes, at engelsk tegnsætning er mere ’løs’ og uforudsigelig end den danske. Og der er da også på engelsk større frihed end på dansk, når man skal sætte komma. Men derfor er der stadig regler.

På vores kursus i engelsk tegnsætning lærer du reglerne at kende, så du kan sætte komma og andre tegn korrekt i engelske tekster. Du lærer at slå op i anerkendte opslagsværker og at kunne dobbelttjekke de svar, som du får, når du spørger fx ChatGPT til råds om engelsk tegnsætning.

Et opslag i en håndbog hvor man ser ordet punctuation
Tilmelding
Kursussted og underviser

4.995 kr. ekskl. moms

2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering
Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

Kursus i engelsk tegnsætning

På vores kursus i engelsk tegnsætning lærer du at sætte komma og andre tegn korrekt i engelsksprogede tekster.

Vi stiller især skarpt på forskellene mellem dansk og engelsk tegnsætning, og du får en grundig indføring i de principper, som engelsk tegnsætning hviler på. Hvis du sætter det traditionelle kryds og bolle-komma på dansk, kan du nemlig nemt komme til at begå kommafejl på engelsk. På engelsk er det tekstens logiske sammenhænge, der dikterer kommasætningen, og ikke som på dansk i vid udstrækning tilstedeværelsen eller udeblivelsen af grundled og udsagnsled.

Du lærer at slå op i anerkendte opslagsværker, og du lærer at forholde dig kritisk og konstruktivt til den hjælp, du kan hente bl.a. fra stave- og grammatikkontrollen i MS Word og fra ChatGPT. Du får viden om, hvornår der er valgfrihed i tegnsætningen på engelsk, og du træner at finde klassiske 'danskerfejl' i tegnsætningen i engelske tekster – fx når danskere bruger komma og punktum forkert i decimaltal og som tusindadskillere.

Vi bruger mest tid på kommareglerne, men du får også viden om, hvordan du på engelsk bruger bl.a. semikolon, kolon, anførselstegn og tankestreger korrekt – for ja, der er mere end én slags tankestreg på engelsk.

På kurset får du rig mulighed for at prøve kræfter med din nytilegnede viden, så du til slut vil føle dig mere sikker i din tegnsætning på engelsk. Du vil ved kursets afslutning vide, hvor du skal søge informationer, så du altid kan retfærdiggøre og forsvare dine tegnsætningsrettelser i egne og andre tekster.

Vores kursus i engelsk tegnsætning er for alle, der enten selv skriver engelske tekster, hjælper andre med at skrive dem eller fungerer som korrekturlæsere og redaktører af engelske tekster. Du er måske translatør eller oversætter, eller måske arbejder du i en virksomhed, som har engelsk som koncernsprog.

  • Du får 25 % rabat, hvis du er medlem af vores Sprognetværk.
  • Du får 15 % rabat, hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog, Dansk Magisterforening, HK eller Dansk Journalistforbund.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Gør opmærksom på dit medlemskab, når du tilmelder dig kurset i engelsk tegnsætning. Det gør du ved i feltet Bemærkninger at skrive, om du er medlem af vores Sprognetværk eller en af de nævnte faglige organisationer.

Forud for kurset får du tilsendt kursusmateriale via e-mail; du vælger selv, om du ønsker at have materialet på den computer, du tager med på kurset, eller om du foretrækker at printe det.

Der er fuld forplejning; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder kl. 9.00 og slutter kl. 16.00. 

Kursusprogram

08.30 Morgenkaffe med brød

09.00 Komma på engelsk

Om formiddagen gennemgår vi reglerne for komma på engelsk. Vi kigger på forskelle i kommaregler på dansk og engelsk og på forskelle mellem britisk og amerikansk engelsk. Vi dykker ned i anerkendte opslagsværker som The Chicago Manual of Style og New Hart's Rules: The Oxford Style Guide, og du får en grundig indføring i principperne bag engelsk kommatering.

Vi opdager, hvor logisk engelsk tegnsætning er i forhold til den danske – men også, hvor stor variation den engelske tegnsætning trods alt giver plads til.

I løbet af formiddagen vil du i samarbejde med de andre kursister på holdet og med ChatGPT løse en række opgaver, der har til formål at træne dine evner til at sætte komma på engelsk og til at sortere i den hjælp, du kan hente fra elektroniske hjælpemidler.

12.00 Frokost

13.00 De andre tegn på engelsk

Om eftermiddagen dykker vi ned i de andre tegn og deres brug. Vi kigger på brugen af bl.a. kolon, semikolon, anførselstegn og tankestreger, og vi fokuserer især på de områder, hvor tegnene bruges forskelligt på dansk og engelsk.

Vi finder tegnsætningsfejl i tekster og træner løbende at bruge ChatGPT og diverse opslagsværker, så du opnår en fortrolighed med de hjælpemidler, du har til rådighed i din hverdag.

16.00 Kurset slutter