Kursus i at skrive overbevisende og effektivt

Vil du gerne kunne skrive gode tekster? Arbejder du fx med rapporter, e-mails, vejledninger eller brochurer? Så vil du helt sikkert have stor glæde af at få nye værktøjer til at sikre at dine tekster bliver velskrevne og selvfølgelig kommer til at virke professionelle og læsevenlige.

Mange af os skriver som vi altid har gjort, og det forhindrer os i at tænke vores tekster på en ny og mere tidssvarende måde. Kravene til skriftlig kommunikation har nemlig ændret sig gennem de seneste år, og det kan derfor være nødvendigt at få nye ideer til skrivearbejdet.

Tastatur, skriveblok og pen
Tilmelding
Kursussted og underviser
(09.00-16.00)

8.995 kr. ekskl. moms

1 uge inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering

Læs mere i Persondatapolitik

Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

Kursus i at skrive overbevisende og effektivt

Alle, der trænger til inspiration til at skrive bedre og mere målrettede tekster.

Arbejder du i et firma, hvor flere medarbejdere kunne være interesseret i det samme kursus, så holder vi gerne et internt kursus for jer. Skriv til jane@sprogeminar.dk.

Først og fremmest skal du skrive på kurset. Du kommer til at arbejde med at bryde dine vaner og få gjort din skriveproces mere effektiv. Du bliver introduceret til værktøjer, hvor både din faglige viden og modtagerens behov bliver sat i centrum. Din fornemmelse for godt sprog bliver trænet, og du lærer at se forskel på, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.

Ved kursets slutning har du fået viden om

 • hvad der kendetegner en god tekst
 • hvordan du skal skrive, så dine tekster bliver læst
 • hvordan du målretter teksten til dine modtagere
 • hvordan du skriver i et klart og letlæseligt sprog
 • hvordan du kan komme i gang med at skrive, selv om du er gået i stå.
 • Du får 25 % rabat, hvis du er medlem af vores Sprognetværk.
 • Du får 15 % rabat, hvis du er medlem af Dansk Journalistforbund, HK, Dansk Magisterforening eller Kommunikation og Sprog.

Rabatterne kan ikke kombineres.

For at få rabatten som medlem af vores Sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk".

For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse, hvilken af de nævnte faglige organisationer du er medlem af.

Du får en PowerPoint-præsentation og diverse øvelser.

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der kaffe med brød. Selve kurset begynder kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

Du skal selv medbringe en bærbar computer til øvelserne.

Kursusprogram

23. oktober 2023

Dag 1: Den gode tekst, teori og praksis

Vi ser på, hvad der kendetegner en god tekst og arbejder med at gøre tekster læsevenlige. Det vil sige at vi skal i gang med at redigere tekster, og du lærer hvad der er med til at gøre en tekst læsevenlig, fx

 • tekstens struktur
 • valg af overskrifter
 • punktopstillinger
 • omskrivning af svære ord og vendinger
 • variation af formuleringer.

Du skal desuden arbejde med at præcisere sproget så vi undgår misforståelser.

Sidst på dagen får du endnu en hjemmeopgave hvor du skal redigere en tekst. Den redigerede tekst skal du sende til underviseren inden for fem dage. Inden næste undervisningsgang får du din opgave retur med underviserens kommentarer.

06. november 2023

Dag 2: Den gode tekst skriver ikke sig selv

Du får gennemgået nogle af forslagene til at forbedre teksten i hjemmeopgaven. Du skal desuden øve dig endnu mere i tekstredigering.

Du får du mulighed for at arbejde med dine egne tekster under kyndig vejledning af underviseren. Du skal selvfølgelig afprøve dine værktøjer i en række skriveøvelser begge dagene.