Kursus i retskrivning

Er korrekturlæsning en af dine opgaver? Har du problemer med at rette fordi du er usikker på hvad der er sprogligt korrekt? Eller oplever du ofte at du ved du har ret, men at du ikke kan finde belæg for dit synspunkt?

På dette kursus skal vi arbejde med retskrivning, dvs. du lærer at spotte fejl, at rette dem til det korrekte og at forklare din rettelse med en kildehenvisning. Du får vist masser af opslag på Dansk Sprognævns hjemmeside dsn.dk og på sproget.dk.

Tastatur med skærm som viser gule markeringer af rettede fejl
Tilmelding
Kursussted og underviser
(09.00-16.00)

4.995 kr. ekskl. moms

2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering

Læs mere i Persondatapolitik

Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

Kursus i retskrivning

Alle, der enten selv skriver, hjælper andre med at skrive eller fungerer som korrekturlæsere. Sidder du i et firma, hvor flere medarbejdere kunne være interesseret i det samme kursus, så holder vi gerne et internt kursus for jer. Skriv til jane@sprogseminar.dk.  

Ud fra en lang række øvelser skal du lære at navigere uden om typiske retskrivningsfejl i forbindelse med fx 

 • apostroffer
 • bindestreger
 • forkortelser
 • engelske ord i dansk
 • sammensatte ord
 • store og små bogstaver

Ved hjælp af opslag i Håndbog i Nudansk (som du får på kurset), får du gennemgået den relevante forklaring på alle sprogfejlene så du selv får nemmere ved at forstå fejlene og at argumentere for dine rettelser.

Efter dette kursus er du blevet bedre til

 • at undgå sprogfejl
 • at rette egne og andres tekster
 • at argumentere for dine rettelser.

Hvis du hellere vil på et længere kursus i retskrivning, kan vi anbefale dig kurset i grammatik og retskrivning. Som titlen antyder, får du her et grundkursus i grammatik, kombineret med retskrivning. Det er en stor hjælp, når man skal forstå retskrivningsfejl.

 • Du får 25 % rabat, hvis du er medlem af vores Sprognetværk.
 • Du får 15 % rabat, hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog,  Dansk Magisterforening, HK eller Dansk Journalistforbund.

Rabatterne kan ikke kombineres.

For at få rabatten som medlem af vores Sprognetværk skal du på tilmeldingsblanketten sætte et hak ud for "Sprognetværk".

For at få fagforeningsrabatten skal du i feltet "Bemærkninger" på tilmeldingsblanketten oplyse, hvilken af de nævnte faglige organisationer du er medlem af.

På kurset får du udleveret

 • Håndbog i Nudansk
 • en PowerPoint-præsentation, supplerende sider og diverse øvelser.

Du er velkommen til at medbringe en pc/Mac eller iPad.

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder begge dage kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

Kursusprogram

08.30: Morgenkaffe med brød

09.00: Sprogfejl, stavekontrol og hjælpemidler i Word

Efter en kort introduktion til typiske sprogfejl i danske tekster skal vi se på, hvilken hjælp der er at hente med stavekontrollen og med Word generelt. 

Mange sprogfolk ved ikke, hvordan de får adgang til deres supplerende ordbog. Denne ordbog får du præsenteret, ligesom vi ser på autokorrektur og andre nyttige funktioner i Word. Vi tager derefter fat på en gennemgang af korte øvelser, hvor vi skal bruge Håndbog i Nudansk eller hjemmesider til at afklare sprogfejl.

12.00: Frokost

13.00: Retskrivningsøvelser

Hele eftermiddagen går med øvelser i at rette fejl. Hver gang vi arbejder med en ny type fejl, får du gennemgået den relevante grammatik, så du forstår, hvad der er korrekt. Det gør dig meget mere sikker, når du skriver, og når du retter andres tekster.

16.00: Kurset slutter