Kursus i retskrivning med ChatGPT

Er tekstproduktion en del af dine arbejdsopgaver? Eller retter du ofte i kollegers tekster? Har du problemer med at rette, fordi du er usikker på, hvad der er sprogligt korrekt? Eller oplever du ofte, at du ved, du har ret, men at du ikke kan finde belæg for dit synspunkt?

På dette kursus skal vi arbejde med retskrivning, dvs. du lærer at spotte fejl, at rette dem til det korrekte og at forklare din rettelse med en kildehenvisning.

Vi studerer naturligvis ChatGPT for at se, hvor meget hjælp vi kan få der. Det er til tider ganske imponerende, men du kan ikke stole på alle svar. Derfor er en solid viden om grammatik og retskrivning vigtig for at kunne bruge ChatGPT som et relevant supplement.

Tilmelding
Kursussted og underviser
(09.00-16.00)

4.995 kr. ekskl. moms

2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering
Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

Kursus i retskrivning

På dette kursus stiller vi skarpt på retskrivning. Ud fra en lang række øvelser skal du lære at navigere uden om typiske retskrivningsfejl i forbindelse med fx 

 • apostroffer
 • bindestreger
 • forkortelser
 • engelske ord i dansk
 • sammensatte ord
 • store og små bogstaver.

Ved hjælp af opslag i Håndbog i Nudansk (som du får på kurset), får du gennemgået den relevante forklaring på alle sprogfejlene, så du selv får nemmere ved at forstå fejlene og at argumentere for dine rettelser.

Efter dette kursus er du blevet bedre til

 • at undgå sprogfejl
 • at rette egne og andres tekster
 • at argumentere for dine rettelser.

Dette er et intensivt endagskursus i retskrivning. Hvis du hellere vil på et længere og mere omfattende kursus i retskrivning, kan vi anbefale dig kurset i grammatik og retskrivning. Som titlen antyder, får du her et grundkursus i grammatik, som er kombineret med retskrivning. At have en god viden om grammatik er nemlig en stor hjælp, når man skal forstå retskrivningsfejl.

Vores kursus i retskrivning er relevant for alle, der enten selv skriver, hjælper andre med at skrive eller fungerer som korrekturlæsere.

Sidder du i et firma, hvor flere medarbejdere kunne være interesseret i et retskrivningskursus, så holder vi gerne et internt kursus for jer. Skriv til jane@sprogseminar.dk.

 • Du får 25 % rabat, hvis du er medlem af vores Sprognetværk.
 • Du får 15 % rabat, hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog,  Dansk Magisterforening, HK eller Dansk Journalistforbund.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Gør opmærksom på dit medlemskab, når du tilmelder dig retskrivningskurset. Det gør du ved i feltet Bemærkninger at skrive, om du er medlem af vores Sprognetværk eller en af de nævnte faglige organisationer.

Forud for kurset får du tilsendt kursusmateriale via e-mail; du vælger selv, om du ønsker at have materialet på den computer, du tager med på kurset, eller om du foretrækker at printe det.

Der er fuld forplejning hele kursusdagen på vores kursus i retskrivning. Fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød, og selve kurset begynder begge dage kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

Kursusprogram

08.30: Morgenkaffe med brød

09.00: Sprogfejl, stavekontrol og hjælpemidler i Word

Efter en kort introduktion til typiske sprogfejl i danske tekster skal vi se på, hvilken hjælp der er at hente med stavekontrollen og med Word generelt. 

Mange sprogfolk ved ikke, hvordan de får adgang til deres supplerende ordbog. Denne ordbog får du præsenteret, ligesom vi ser på autokorrektur og andre nyttige funktioner i Word. Vi tager derefter fat på en gennemgang af korte øvelser, hvor vi skal bruge Håndbog i Nudansk eller hjemmesider til at afklare sprogfejl.

12.00: Frokost

13.00: Retskrivningsøvelser

Hele eftermiddagen går med øvelser i at rette fejl. Hver gang vi arbejder med en ny type fejl, får du gennemgået den relevante grammatik, så du forstår, hvad der er korrekt. Det gør dig meget mere sikker, når du skriver, og når du retter andres tekster.

16.00: Kurset slutter