Kursus i grammatik med ChatGPT

Når man er god til grammatik, bliver man automatisk bedre til retstavning og til at skrive godt. Har du brug for at få genopfrisket dansk grammatik? Så er dette kursus noget for dig.

På vores kursus i grammatik får du opdateret din viden om ordklasser, sætninger og kommaer. Vi studerer naturligvis grammatikken ud fra opslag i Retskrivningsordbogen, på sproget.dk og ChatGPT.

Det er til tider ganske imponerende svar du får af ChatGPT, men du kan ikke stole på det hele. Derfor er en solid viden om grammatik vigtig for at kunne bruge ChatGPT som et relevant supplement.

Tilmelding
Kursussted og underviser
(09.00-16.00)

4.995 kr. ekskl. moms

2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Indtast dine oplysninger herunder
Fakturering
Hvis du ikke har deltaget i vores kurser før, vil vi gerne vide, hvordan du har fundet Danske Sprogseminarer

Kursus i grammatik

På vores grammatikkursus får du genopfrisket og skærpet din viden om dansk grammatik. Det giver dig ikke kun en formel viden, men gør dig også mere sikker, når du skal skrive.

Efter dette kursus er du blevet bedre til

  • dansk grammatik
  • at sætte kommaer.

Vores kursus i grammatik er et intensivt endagskursus, hvor vi sætter fokus på bl.a. ordklasser, bøjningsformer og sætningstyper. Hvis du foretrækker et længere og mere omfattende kursus i grammatik, kan vi anbefale dig kurset i grammatik og retskrivning. Som titlen antyder, får du her koblet grammatik sammen med retskrivning. Det gør dig til en endnu bedre skribent.

Vores grammatikkursus henvender sig til alle, der enten selv skriver, hjælper andre med at skrive eller fungerer som korrekturlæsere.

Sidder du i et firma, hvor flere medarbejdere kunne være interesseret i vores kursus i grammatik, så holder vi gerne et internt kursus for jer. Skriv til jane@sprogseminar.dk.

  • Du får 25 % rabat, hvis du er medlem af vores Sprognetværk.
  • Du får 15 % rabat, hvis du er medlem af Kommunikation og Sprog, Dansk Magisterforening, HK eller Dansk Journalistforbund.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Gør opmærksom på dit medlemskab, når du tilmelder dig kurset i grammatik. Det gør du ved i feltet Bemærkninger at skrive, om du er medlem af vores Sprognetværk eller en af de nævnte faglige organisationer.

Forud for kurset får du tilsendt kursusmateriale via e-mail; du vælger selv, om du ønsker at have materialet på den computer, du tager med på kurset, eller om du foretrækker at printe det.

Der er fuld forplejning hele dagen; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder kl. 9.00 og slutter kl. 16.00. 

Eftersom du får vist masser af opslag på Dansk Sprognævns hjemmeside og på sproget.dk, er det en fordel for dig at medbringe en pc/Mac eller tablet, fx en iPad.

Kursusprogram

08.30: Morgenkaffe med brød

09.00: Dansk grammatik – ordklasser

Om formiddagen på vores grammatikkursus ser vi først på ordklasserne, hvad der kendetegner dem, og hvad de hver især udtrykker. Du får en kort oversigt over de væsentligste ordklasser, deres betydning, funktion og bøjningsmønster.

12.00: Frokost

13.00: Dansk grammatik – sætninger og kommaer

Om eftermiddagen på vores kursus i grammatik skal vi arbejde med de to sætningstyper: helsætninger og ledsætninger. Du skal høre om sætninger med forvægt og bagvægt, og vi skal arbejde med trappediagrammer, som viser forskellen på lette og svære sætninger.

Derefter får du gennemgået kommareglerne; der bliver naturligvis tid til masser af øvelser i at sætte kommaer.

16.00: Kurset slutter