Engelsk tegnsætning

Engelsk tegnsætning

Vælg dato:
Pris:
3.995 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Et af de helt store problemer for danskere der skriver på engelsk eller læser korrektur på engelske tekster, er tegnsætningen. De fleste af os er usikre på de danske regler – hvornår skal der fx komma foran ’at’? – og kan ikke helt overskue forskellen på dansk og engelsk tegnsætning. Men faktisk er engelsk tegnsætning meget mere logisk end den danske, uanset om man i sine danske tekster sværger til grammatisk kommatering eller – som anbefalet af Sprognævnet – udelader startkommaet. Dette kursus vil gøre dig mere tryg og sikker når du sætter kommaer og andre tegn i dine eller andres engelske tekster. Og denne sikkerhed kan bl.a. opnås ved at skelne mellem nødvendig og supplerende information – samt ved at notere sig hvordan sætningen lyder når den siges eller læses op.

Målgruppe

Alle der enten selv skriver engelske tekster, hjælper andre med at skrive eller fungerer som korrekturlæsere.

Kursusindhold

På dette kursus beskæftiger vi os primært med kommatering, men vi gennemgår også alle de andre tegn, herunder semikolon (et nyttigt tegn de fleste danskere dårligt tør bruge), bindestreg og de to engelske tankestreger. Selv punktummer bruges anderledes på engelsk end på dansk; mens amerikanere fx afslutter forkortelsen for ’Mister’ med et punktum (som på dansk), slutter denne type forkortelser uden punktum på britisk engelsk: ’Mr’ er her den korrekte form.

Formål

Efter dette kursus kan du håndtere engelsk tegnsætning med langt større sjælsro, og du ved hvor du – på nettet og andre steder – kan få hjælp til og finde argumenter for dine valg.
Kursusmateriale

På kurset får du udleveret en PowerPointpræsentation med overblik over brugen af samtlige tegn, forsynet med links til en række nyttige britiske og amerikanske kilder.

Pris og rabat
  • Prisen er 3.995 kr. ekskl. moms.
  • Du får 25 % rabat hvis du er medlem af vores sprognetværk.
  • Du får 15 % rabat hvis du er medlem af fagforeningen HK eller Kommunikation og Sprog.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Forplejning og tidsrum

Der er fuld forplejning hele kursusdagen; fra kl. 8.30 er der morgenkaffe med brød. Selve kurset begynder kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

08.30: Morgenkaffe med brød

09.00: Gennemgang af engelsk tegnsætning

Vi gennemgår minutiøst alle interpunktionstegn med særligt fokus på hvordan hvert enkelt af dem bruges på engelsk i forhold til dansk. Foruden kommaet (og de fire funktioner dette tegn har på engelsk) vil vi gennemgå semikolon, kolon, punktum, bindestreg, tankestreg, anførselstegn, apostrof samt procenttegn, decimal- og tusindadskillere. Alle disse tegn benyttes anderledes på engelsk end på dansk; kun parenteser, spørgsmålstegn og udråbstegn bruges ens på de to sprog.

12.00: Frokost

12.45: Øvelser i engelsk tegnsætning

Nu skal du selv på banen! Dels får du nogle øvelser hvor du får træning i at finde fejl i (danskeres) engelske tekster, dels skal du selv sætte tegn i ’tegnløse’ sætninger. Her opdager du hvordan forkert satte tegn kan ændre betydningen af en engelsk sætning: ”Her brother, George, just died” er for eksempel ikke det samme som ”Her brother George just died”; i sidste tilfælde har hun stadig mindst én bror i live. Andre øvelser illustrerer forskellen i måden man sætter tegn på i britisk og amerikansk engelsk, samt de juridiske aspekter af forkert kommatering – herunder hvorfor 75 chauffører i Maine nu får 10 millioner dollars pga. et manglende komma i en overenskomst.

16.00: Kurset slutter

Relaterede kurser