Virksomhedstilpasset kommakursus (online)

Virksomhedstilpasset kommakursus (online)

Vælg dato:
Ingen ledige datoer

Virksomhedstilpasset kommakursus (online)

Hvis I er en medarbejdergruppe der gerne vil undervises i komma, er vores nye onlinekursus på 3 timer sikkert noget for jer.

Send en mail til jane@sprogseminar.dk med forslag til den dato der passer jer.

Pris

9.000 kr. ekskl. moms (maks. 20 deltagere).

Forberedelse til kurset

I får tilsendt 3 videoer inden kurset. Den ene video indeholder en gennemgang af helsætninger og ledsætninger. De to andre videoer gennemgår kommareglerne. I får desuden tilsendt øvelser. I skal regne med ca. 5 timers forberedelse.

For at kunne tilpasse kurset vil vi gerne have nogle af deltagernes tekster. De bliver gennemgået på kurset og bliver således en væsentlig og meget lærerig del af kurset. Teksterne kan I anonymisere hvis der er behov for det. Teksterne er naturligvis fortrolige.

Sådan foregår det

Vi bruger Microsoft Teams. Som udgangspunkt er Edge og Chrome bedst. På en Mac anbefaler vi Chrome. Hver deltager får tilsendt et link ca. 15 minutter inden kurset. For at stille spørgsmål skal I chatte.

Vi holder en kort pause hver time.

Med eller uden startkomma

Langt de fleste af vores kursister sætter kryds og bolle-komma; derfor koncentrerer vi os om det. Som I måske har lagt mærke til i denne tekst og på sprogseminar.dk, sætter vi ikke selv det såkaldte startkomma – men vi underviser gerne i det. Hvis I ikke sætter startkomma på jeres arbejdsplads, er det naturligvis tegnsætning uden startkomma I bliver undervist i.

På kurset får I vist relevante opslag på sproget.dk og dsn.dk. Når I kender reglerne og ved hvor I skal slå dem op, bliver I sikre mht. at sætte kommaer. Det er en stor fordel at vide at man ikke sætter kommaer fordi man synes det ser rigtigt ud, men fordi man véd at det er rigtigt.

Målgruppe

Alle der enten selv skriver, hjælper andre med at skrive eller fungerer som korrekturlæsere.

Formål

Efter dette kursus kan I kommareglerne, og derfor er I automatisk blevet dygtigere til at skrive og til at læse korrektur.

09.00: Sætningstyper

En af de videoer I får tilsendt, gennemgår sætningstyper.

Mange tror at det er tilstrækkeligt at sætte komma ud fra kryds og bolle-metoden. Men det er langtfra tilstrækkeligt. De fleste kommafejl skyldes manglende viden om specielt ledsætninger (bisætninger). Derfor er det vigtigt at I forstår følgende:

  • helsætning
  • ledsætning
  • helsætningsstamme.

I får gennemgået de øvelser om ledsætninger som I har arbejdet med inden kurset.

10.15: Kommaer

Næste del af kurset drejer sig om kommaer. I har fået tilsendt to videoer om kommaer, så vi begynder med et overblik over kommareglerne.

Derefter får I gennemgået alle de øvelser I har sendt os. Hvis I, som tidligere nævnt, ikke har valgt at sende os jeres tekster, har vi selv masser af øvelser som I får gennemgået.

12.00: Kurset slutter