Dansk korrekturlæsning (online)

Dansk korrekturlæsning (online)

Vælg dato:
Pris:
1.500 kr. ekskl. moms
Tilmeldingsfrist:
2 uger inden kurset. Hvis der er ledige pladser, tager vi imod tilmeldinger indtil dagen før kurset.

Kursus i dansk korrekturlæsning (online)

Dette kursus i korrekturlæsning er helt nyt. Det er nemlig et onlinekursus.

Kurset er en forkortet udgave af vores traditionelle todageskursus i korrekturlæsning. Onlinekurset varer kun 3 timer; til gengæld giver vi dig forberedelser i form af en video og tekster til korrekturlæsning. På kurset får du et resume af videoen, og du får gennemgået alle teksterne.

Indledning til kurset i korrekturlæsning

Er korrekturlæsning en af dine opgaver? Har du problemer med at rette fordi du er usikker mht. hvad der er sprogligt korrekt? Eller oplever du ofte at du ved du har ret når du læser korrektur, men at du ikke kan finde belæg for dit synspunkt? Hvis du kan svare ja på disse spørgsmål, er kurset noget for dig.

Mange spørger os hvilke kommaregler vi underviser i. Svaret er: det traditionelle kryds og bolle-komma. Det valg har vi truffet fordi næsten alle vores kursister sætter kryds og bolle-komma. (Måske har du bemærket at der ikke er så mange kommaer på sprogseminar.dk. Det skyldes at vi følger Dansk Sprognævns anbefaling og har fravalgt det såkaldte startkomma, men vi underviser meget gerne i det).

Formål

På dette kursus i korrekturlæsning lærer vi dig at læse korrektur og at argumentere for dine rettelser. 

Målgruppe

Alle der enten selv skriver, hjælper andre med at skrive eller fungerer som korrekturlæsere.

Kursusindhold

Selv om du har styr på de almindelige sproglige faldgruber og den grundlæggende grammatik, kan du sikkert godt komme i tvivl – ikke mindst når du retter dine kollegers tekster.

14 dage inden kurset får du tilsendt en række autentiske tekster til korrekturlæsning. På kurset får du gennemgået teksterne, og ved hjælp af opslag på dsn.dk og sproget.dk ser du reglerne for korrekturrettelserne. På den måde bliver du sikker i dine rettelser – til gavn for både dig og dine kolleger/kunder.

Sådan foregår det

Vi bruger Microsoft Teams. Som udgangspunkt er browserne Edge og Chrome bedst. På en Mac anbefaler vi Chrome.

Du skal ikke downloade noget program. Dagen inden kurset får du tilsendt et link til din mailadresse. Linket skal du blot klikke på nogle få minutter inden kurset begynder.

Pris

Kurset koster 1.500 kr. ekskl. moms. Der er ingen rabat på prisen.

Persondatalov

Alle dine oplysninger bliver behandlet fortroligt. Det vil sige de ikke bliver videregivet til andre uden for Danske Sprogseminarer.

09.00: Korrekturlæsning – overblik og første tekst

Vi indleder med at du får et resume af den video du har fået tilsendt. Derefter får du gennemgået den første tekst, som du også har fået tilsendt som forberedelse.

09.50: Pause

10.00: Korrekturlæsning – argumenter for rettelser

Vi arbejder videre med gennemgang af de tekster du har læst korrektur på som forberedelse til kurset. Du lærer fx at argumentere for sprogfejl i

  • forkortelser
  • brugen af store og små bogstaver
  • sammenskrivninger
  • brugen af bindestreger
  • apostroffer
  • accenter
  • kommaer. 

10.50: Pause

11.00: Korrekturlæsning – afsluttende tekster

Vi arbejder videre med korrekturlæsning.

Specielt på sidste del af kurset bliver der god tid til at stille spørgsmål.

12.00: Kurset slutter